Find billigt udstyr til anker og fortøjning i høj kvalitet

25 september 2020
Astrid Pedersen

Skal næste års sommerferie gå til Danmarks kyster, havne og marinaer i familiens båd? Så bør du sikre dig at der er styr på bådens udstyr til anker og fortøjning. Du får nemlig svært ved at lægge båden til kaj i en havn hvis du ikke er i besiddelse af det rette tovværk samt fendere og måske en bådshage.

Skal båden fortøjes i en marina er det ligeledes en god idé at have styr på benævnet bådudstyr. Og skal aftenen og natten tilbringes på åbent vand skal båden være udstyret med et solidt anker med dertil hørende ankertov eller ankerkæde og et stærkt og velfungerende ankerspil.

Find det rette udstyr og tilbehør til anker og fortøjning online

Det er smart at tjekke op på bådens udstyr mens den er sat på land for vinteren. På den måde kan du sikre at båden er i ”ship shape” til forårets og sommerens togter, og samtidig udstyret med alt hvad der er brug for når der skal ligges i red eller for anker. Det er for eksempel en god idé at tage stilling til hvorvidt du vil have flere typer anker om bord på din båd.

Afhængig af havbundens kvalitet på de destinationer du planlægger at besøge kan du vælge imellem et Rocna anker, et Bruce anker et gummi anker (også kaldet et tallerken anker), et Fortress anker, et Max anker eller et Lewmar Delta anker. Der er fordele og ulemper ved alle anker typer, så det er vigtigt at du sætter dig ind i dem og i dine behov for anker.

Der ud over er det væsentligt at dit ankertov eller din ankerkæde er solid og kraftig. Det samme gælder med det tovværk du bruger til fortøjning når både skal ligge i en havn eller en marina.

Du kan finde tilbud på anker og andre former for udstyr til anker og fortøjning hos Bådbiksen på baadbiksen.dk