Hordan vælger du det rigtige malerfirma?

15 september 2020
Camilla Skøtt

Det er altid svært at vælge håndværkere, og det er ingen undtagelse, når det kommer til malere. Hvordan sikrer du dig, at du laver en aftale med et malerfirma, du kan stole på? Læs med, og få vores bedste råd.

Skal det være det ene eller det andet firma, der skal klarer malerarbejdet hjemme hos dig, og hvad er det egentlig for parametre, du skal kigge på, når du beslutter dig? Er prisen altafgørende, eller er der andet, der spiller ind? 

Vi har samlet tre god råd til dig, der leder efter det helt rigtige malerfirma.

1) Lad ikke prisen betyde alt

Det er fristende at vælge det billigste tilbud, når du undersøger markedet for pålidelige håndværkere, der kan male din lejlighed, men det er ikke nødvendigvis den bedste løsning. Der kan være mange grunde til, at tilbuddet er billigere et sted frem for et andet; måske bruger de en dårligere kvalitet af maling, måske er finishen ikke så god eller måske overholder de slet ikke deres aftaler. 

Du bør derfor altid kigge efter samspillet mellem pris, troværdighed, mavefornemmelse og referencer – det er den bedste måde at vælge på.

2) Referencer – hvor finder du dem?

Hvis du ikke kender nogle, der har fået løst ligende opgaver som dem, du står overfor, kan det være svært at hente erfaring hos venner og familie. I så fald må du ty til sider som for eksempel Trustpilot, hvor almindelige danskere kan anmelde deres oplevelse med en given virksomhed – og du må ikke være for hård. Der vil altid være en dårlig anmeldelse eller to, for man kan ikke gøre alle tilfredse. Du skal kigge på helheden.

3) Hvad siger din mavefornemmelse?

I sidste ende er valget af håndværkere altid et spørgsmål om mavefornemmelse; har du en god fornemmelse, så gør det måske ikke noget, at du skal betale lidt ekstra.