Lad en dygtig gulvsliber forestå din gulvafslibning Frederiksberg

29 august 2018
Astrid Pedersen
Lad en dygtig gulvsliber forestå din gulvafslibning Frederiksberg

Smukke og strålende trægulve kommer ikke af sig selv. Når dit gulv er behandlet med lud, sæbe eller olie, bliver de ganske rigtigt meget kønnere at se på, end hvis de er malet over eller dækket af et tyk lag lak. Men denne type gulve er også temmelig meget mere plejekrævende, end eksempelvis et lakeret gulv. Sæbe- olie- eller lud behandlede trægulve skal vaskes hyppigt med særlige sæber, som tilfører fugt, og danner en beskyttende film i træværkets overflade. Passer du ikke din ugentlige rutine med pleje af dit trægulv, vil gulvet lynhurtigt svare igen med tegn på forsømmelse og slid.

Hvordan ved jeg, at mit gulv trænger til en gulvafslibning?

Når den beskyttende hinde forsvinder, kan du ikke umiddelbart genskabe den. Skaden er sket – træværket er blottet og sårbart over for påvirkninger udefra, for eksempel ridser og skrammer fra møbler, sko og legetøj, pletter fra rødvin, kaffe te, og andre farvede væsker, og støv og skidt, som – uden den beskyttende film – kan binde sig til træets fibre, og skabe en grå belægning i gulvets overflade. Disse misfarvninger kan du ikke fjerne ved almindelig gulvvask, og gulvet vil derfor fremstå nusset, snusket og beskidt, uanset hvor ofte – og hvor grundigt – du skrubber og skurer det. Det er faktisk kun ved hjælp af en gulvafslibning, at du kan slippe af med de grimme skjolder og misfarvninger, som gør dit gulv grimt og trist at se på.

Hvem kan hjælpe mig med at slibe mit gulv?

Du er bedst tjent med en professionel gulvafsliber, som er specialiseret i gulvbehandling, og som har har ekspertise inden for med slibning af trægulve. Med en erfaren gulvmand er du garanteret et smukt resultat, som er mere ensartet og jævnt, end du selv ville kunne opnå. Du kan finde en dygtig og kompetent gulvmand i dit lokalområde her: https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-gulvafhoevling/gulvafslibning-frederiksberg/