Professionel alkoholbehandling uden antabus og anden medicin

17 september 2018
Astrid Pedersen
Professionel alkoholbehandling uden antabus og anden medicin

Misbrug af enhver art – det være sig pillemisbrug, alkoholmisbrug, misbrug af hårde stoffer og også ludomani – er nogle af de sidste store tabuer, som er tilbage i vort samfund. Dette hænger sammen med, at misbrug og afhængighed forbindes med tab af kontrol. Og er der noget, der er vigtigt i Dagens moderne Danmark, er det at udstråle, at man har styr på sagerne. Derfor vil en misbrugsramt ofte søge at skjule sin afhængighed og det misbrug, som har medført denne. Dette har ofte som konsekvens, at misbruget først opdages, når det er for sent – når den spilafhængige må gå fra hus og hjem på grund af bundløs gæld, når pillemisbrugeren kommer til at tage en overdosis, eller når alkoholikerens misbrug har drevet vedkommendes nære og kære på flugt, og livet ligger i ruiner.

Hjælp til behandling af alkoholmisbrug blandt dine nærmeste

Hvis du er pårørende til en alkoholiker eller anden form for misbrugsramt, kan du sikkert nikke genkendende til den følelse af afmagt, som opstår, når en kendt og elsket person svinder bort til afhængigheden. Man kan føle sig meget alene i forhold til et menneske, som er ved at blive overtaget af afhængighed og misbrug, og det kan være vanskeligt at få vedkommende til at erkende, at der er et reelt problem. Misbrug hænger ofte sammen med fornægtelse og desillusion. Men der er hjælp at hente – og hvis du tilrettelægger din strategi således, at intet er overladt til tilfældighederne, bliver det nemmere at overtale den misbrugsramte til at overgive sig til kyndig behandling.

Hos Behandlingscenter Stien finder du udelukkende professionelle behandlere, som på baggrund af mange års erfaring med alkoholbehandling yder kompetent terapeutisk hjælp til misbrugsramte. Behandlingsmetoden, som anvendes, bygger på Minnesota modellen, og der er ingen former for medikamenter som for eksempel antabus involveret i behandlingen. Læs mere om alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk