3 forskellige typer døre

28 January 2022
Steffen Pedersen

Døre kan fås med mange forskellige funktioner i en masse forskellige materialer. Hvis du skal have en ny dør, så skal du blandt andet overveje dette. Alt efter, hvor døren skal være, og hvilken funktion den skal have, så er der forskellige typer, der passer bedst hertil. Vi har lavet en liste med tre forskellige typer døre og deres funktioner. Hvis du vil have inspiration til, hvilken dør du skal vælge, så læs med her. 

døre

Bryggersdør

Hvis du har et bryggers, og gerne vil have en dør med god holdbarhed, så findes der forskellige muligheder. Du kan få bryggersdøre i træ, der dog kan kræve lidt ekstra vedligeholdelse. En bryggersdør af træ og aluminium eller plast kræver ikke nær så meget vedligeholdelse, men kan dog få flere synlige ridser fra blandt andet nøgler. Det vigtigste ved bryggersdøren er dog, at den holder tæt. 

Terrassedør

Vil du gerne have nem adgang ud til din terrasse og din have? Hvis ja, så skal du købe dig en terrassedør. De fleste har store ruder i deres terrassedør, så der er nem udsigt ud til haven. Det kan dog blive varmt inde i boligen om sommeren, da solen kan skinne direkte i gennem ruderne. Terrasse døre kan også fås som dobbeltterrassedøre. 

Halvdør

Hvis du skal lufte ud, men gerne vil holde børn og husdyr indenfor, så kan det være en smart ide med en halvdør. En halvdør er egentlig bare en enkeltdør, der er delt op i to horisontalt. Det gør det dermed muligt for dig at åbne den øverste del af døren, så du kan lufte ud, samtidig med at du kan holde den nederste del lukket, og undgå at børn og husdyr løber udenfor. Du kan dermed gøre rent i hjemmet uden at skulle holde skarpt øje med de små og husdyrene. 

 

Hvis du vil læse mere om døre, så kan du gøre det her https://klarvinduer.no/dorer/ytterdorer.