Bo skønt i det smukke Nordjylland

03 February 2021
Lotte Hindsberg

editorial

De fleste begynder allerede at se trætte ud, når snakken falder på at skulle finde en ny lejebolig, men det er ikke så svært, især hvis du er villig til at bo andre steder end i centrum af en af de danske storbyer. 

Er du derimod villig til at flytte, måske endda til en ny egn, kan du ofte nemt finde en ny bolig. Det kunne f.eks. være en lejebolig i Nordjylland. Hvis du er vant til huslejepriserne i f.eks. København, vil du opleve at du får markant mere for pengene.

Da kommunerne i provinsen er opmærksomme på at nogle er nervøse for om det også er muligt at finde arbejde hvis de flytter har de lavet aftaler med områdets virksomheder som gør det nemmere for både virksomheder og nyflyttere at lære hinanden at kende. Det har den ekstra bonus at virksomheder, som også er tiltrukket af billigere huslejer, men er nervøse om de kan finde kvalificeret arbejdskraft også får mod på at flytte.

Bedre tilbud fra kommunen

Udover den service hvor kommunen agere mellemmand imellem deres borgere og virksomheder har de også ofte tilbud til området borgere, som man sjældent ser i storbyerne. Skolerne og institutionerne er nye og bærer ikke præg af 70-80 års brug, som man ofte ser i storbyerne.

Der er et rigt tilbud af aktiviteter, både til børn og voksne i fritiden. Dertil skal lægges at man ofte bor i eller tæt på naturskønne områder.

Alt i alt kan man med fordel flytte til Nordjylland eller et andet provinsområde. Du får en mindre husleje, en større bolig, gode skoler og institutioner, hvis du har børn samtidig med at du ikke behøver at pendle ind til storbyen. Samtidig er byen ikke længere væk, at hvis du har brug for det, så tager det sjældent mere end en time at komme dertil.