Bruger du samme lås på din dør som på vinduet?

18 May 2022
Anders Lundtang Hansen

Der er nogle, der kan blive overrasket over, at man kan sætte en decideret lås på ens vindue med alarm og det hele, så det ikke bare er den almindelige måde med at smække og lukke vinduet, der fungerer her på det.

Men det giver jo god mening, at en indbrudstyv jo næppe lige giver op med det samme, hvis vedkommende har undersøgt, at I ikke er hjemme, og at I har gode værdier derhjemme, for så er en låst hoveddør jo ikke lige dét, som der får vedkommende til at opgive ævred.

Så tjekker man jo vinduerne, og det behøver ikke være det pæne stuevindue, som der står for skud, for det kan også være det mere hengemte og kedelige kældervindue, som man ikke gad at ofre penge på, men som nu bliver husets akilleshæl, da indbrudstyven kan komme ind her.

Kan man så eventuelt sætte samme lås på døren som på vinduet?

døre

Det er bedst at have sin lås til døren og dem til de andre ting

Man tænker måske, at man kan få en hel del rabat, hvis man nu køber flere af de samme låse, så der er mængderabat at hente, og det er da meget muligt, at der er det.

Men derfor er det ikke sikkert, at man kan benytte samme lås på døren, som man kan på vinduerne og omvendt.
Måske kan det gå an med den samme alarm, men selve den fysiske lås skal være lavet på sådan en måde, så den passer til en dør eller et vindue.

Det skal da ikke kunne udelukkes, at du kan finde låse, der fungerer til begge dele, men det er klart det bedste, hvis man har respektive låse.

Desuden vil man jo gerne, når man nu har købt en flot dør fra https://klarvinduer.no/dorer/dobbel-verandador , have en lås, der passer til den.