Derfor er det en god idé at investere i solceller

30 January 2021
Silje Hansen

editorial

Går du med overvejelser om at investere i solceller? I denne artikel kan du blive klogere på, hvorfor det kan være en god investering at få installeret solceller til din bolig eller sommerhus. Vi kommer blandt andet ind på de fordele, der vil være ved at få installeret solceller.

Generelt er den grønne omstilling i stor fokus i Danmark. Her bestræber vi på at blive foregangsland for grønne løsninger, hvorfor der er stor opbakning fra staten til at man som privatperson skal investere i grønne løsninger. Det ser vi blandt andet ved at der er energitilskud at hente, når du vælger at lave energirenoveringer eller f.eks. investerer i solcelleanlæg. Der er også mindre afgifter på elbiler. Alle disse tiltag er for at vi som dansker skal tænke grønt og bæredygtigt.

Desuden er der også flere fordele for den enkelte person i at vælge energivenlige og bæredygtige løsninger.

Hvilke fordele er der ved at vælge solceller?

Der er som udgangspunkt flere fordele i at investere i solceller. Udover at du vælger en bæredygtig løsning der benytter dagslyset til at omdanne til energi, kommer du også til at spare penge hver dag. I stedet for at betale el og varme til dine lokale forsyningsselskaber, kan du ved at installere solceller forsyne din husstand selv. Her kan du både vælge en løsning med og uden batteri alt efter om du ønsker at lagre energi til de mørkere måneder, eller bare for at få mere ud af den energi, som du indfanger gennem solcellerne. 

En investering i solceller vil dermed kunne tjene sig ind igen med årene, hvis man kigger på de penge du sparer på ikke at skulle betale de lokale forsyningsselskaber penge for det aktuelle forbrug.

Bliv klogere på solceller

Er du nysgerrig på at vide mere om solceller, og om dine muligheder, kan du med fordel se mere hos husblog.dk.