Derfor kan misbrugsbehandling være guld værd

29 May 2021
Cecilie Mortensen

editorial

Der er ikke megen tvivl om, hvor ødelæggende et misbrug kan være. Det gælder både ift. ens krop, ens relationer, ens evne til at passe et arbejde m.m. Derfor kan det også altid svare sig at søge hjælp gennem misbrugsbehandling, uanset hvor “nyt” eller “gammelt” misbruget er. Det prøver vi også at uddybe herunder. 

Hvad er det særlige ved misbrugsbehandling? 

Du kommer i de rette professionelle hænder

Når det kommer til misbrugsbehandling, så kan du forvente, at der er tilknyttet professionelle fagpersoner, uanset hvilket misbrug du er udfordret med. Du kommer derfor i de helt rette hænder, når du skal hjælpes videre i netop din situation. 

Hvis vi tager udgangspunkt i et alkoholmisbrug, så vil man skulle gennem en afrusningsfase. Det vil sige en fase, hvor kroppen skal vænnes af med ikke længere at få alkohol. Dette er ikke lige noget, man selv bør kaste sig over, da kroppen kan reagere voldsomt i form af abstinenser. Derfor er det også et must, at der er er tilknyttet sundhedspersonale, som ved hvordan det kan forløbe sikkert fra start til slut. 

Det at komme i de rette professionelle hænder vil også sige, at personalet har arbejdet med dit misbrug mange gange før. De har derfor både viden og solid erfaring ift., hvordan misbruget skal arbejdes med, når du skal få bugt med det. 

Der arbejdes med ting som har fastholdt dit misbrug 

Det at komme ud af et misbrug handler om meget mere end f.eks. at stoppe med at drikke. Ofte ligger der en række udfordringer bag, som skal håndteres og bearbejdes. Det kan være oplevelser fra tidligere, følelser som er svære at håndtere eller lignende. Dette er heldigvis også noget, som arbejdes med i misbrugsbehandling. 

Hvis du er nysgerrig på at læse mere omkring misbrugsbehandling af forskellige misbrug, så kan du starte her.