Derfor skal du bruge en professionel gulvafhøvler

22 February 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Gulvafhøvling eller -afslibning sker ofte i forbindelse med en flytning. Det skyldes at det er markant nemmere at gøre det i en tom bolig, end hvis man skal til at flytte rundt på tunge møbler for at kunne komme til.

Derudover skal gulvene have tid til at sunde sig og de skal behandles med sæbe, lud eller lak, hvilke gør at der går flere dage før man kan sætte møbler tilbage og gå videre til næste rum. 

Det er noget du selv kan kaste dig ud og de fleste byggemarkeder lejer også maskiner ud og sælger dig det nødvendige sandpapir. 

Derfor skal du overlade det til fagfolk

Det kan være fristende at forsøge at spare nogle penge i forbindelse med en flytning, som vi alle ved sjældent er helt billigt, men det er ikke her du skal spare. Det er et tungt, tidskrævende og støvende arbejde og der går noget tid, inden du har det rette tag på maskinen. Du kan læse mere her https://husinspiration.dk/en-metode-til-gulvafslibning-paa-lidt-af-gulvet/.

Samtidig kan du risikere at ødelægge gulvet og så skal du alligevel have fat i en fagmand. Mange gulvfirmaer fortæller at mange af de opgaver de laver, er at reparerer efter at man selv har forsøgt sig. Sidst men ikke mindst er prisforskellen imellem at leje, købe sandpapir og plejeprodukter minimal i forhold til at få en uddannet gulvafhøvler til at udføre opgaven. 

Når du skal have fundet en gulvafhøvler er det en god ide at kontakte flere firmaer og bede dem om et tilbud. Gerne 3 eller flere. Det giver dig et godt overblik over prisniveauet. Undersøg også hvad tidligere kunder har haft af erfaring. Har de været glade og tilfredse og vil de anbefale firmaet eller det modsatte. Det kan du finde ud af ved at kontakte dem eller undersøge sider som Trustpilot.