Det er ikke sjovt at være mellem boliger

08 February 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

De færreste af os bor i den samme bolig gennem hele livet, så det er en naturlig del af livet at skulle flytte på et tidspunkt – og ofte flere gange.

Man er måske på vej til en lejebolig i Rebild, hvorefter man agter at finde et hus i en forstad til Aarhus, hvor man vil slå sig ned og få en familie.

Men man siger jo også, at livet er det, der sker, mens man har travlt med at lægge planer, så det er ikke altid, at tingene går, som man forventer dem. Men det gør os som regel mere robuste og kan takle udfordringer senere i livet.

Men selv de planlagte flytninger kan være svære at overkomme, fordi man så bor i et flytterod og ikke rigtig kan flytte ind det nye sted, fordi det ikke er indrettet, eller man ikke har fået gjort noget ved stedet endnu.

Dog kan det også føles helt værre.

Man er jo (lidt) hjemløs uden en bolig

For det kan jo også ske, at man bliver smidt ud det sted, hvor man bor, fordi man ikke kan betale regningerne, selvom man gjorde sit bedste.

Måske er man gået fra en anden person, man boede sammen med, så man nu skal finde et nyt sted at bo, der er billigere.

Så er man på boligjagt, og der kan man ikke altid vælge og vrage, fordi man skal finde et sted at bo hurtigt.

Man kan måske midlertidigt bo hos venner eller lignende, men det er jo ikke rigtig ens hjem.

Som person har man måske en adresse et sted, hvor man modtager ens post og har officiel bopæl, men det kan ikke nødvendigvis være, at man betragter det som ens hjem og bolig.

Endvidere er der jo så også dem, der bare har deres bolig som et sted, hvor de har deres ting, for de elsker at være på farten!