Dissse parametre skal du se på, når du skal vælge romaskine

29 august 2021
Emilie Ann Jacobsen

Leder du efter en romaskine til at træne med derhjemme, er det en god ide for dig, at du læser med her. Her kommer vi nemlig ind på nogle af de vigtigste parametre, du skal se på, når du vælger en romaskine. Vores artikel er inspireret af romaskine testen hos fitfact.dk. De har skrevet en omfattende test, som du kan læse på fitfact.dk/fitnessmaskiner/romaskiner/romaskine/

Hvilken modstand vil du have? 

Når du skal vælge en romaskine, kan det først og fremmest betale sig, at du tænker over, hvilken form for modstand du gerne vil have. Du kan vælge mellem vand-, luft- og magnetmodstand. Vand giver selvfølgelig den mest naturtro oplevelse, men du kan også sagtens få en god og effektiv træning med luft- og magnetmodstand. 

Display på romaskinen 

Også romaskinernes display kan der være meget stor forskel på. Det er derfor også et vigtigt aspekt for dig at se nærmere på. Du kan vælge romaskiner med meget omfattende displays, hvor der er mange forskellige træningsprogrammer og muligheder at vælge imellem. Kan du godt lide de mange muligheder, kan det være værd for dig at betale de ekstra penge for at få et mere omfattende display. 

Når du skal vælge display, kan du også se på, om du kan sætte en mobil fast på det. På den måde har du mulighed for at forbinde dit pulsbælte til maskinen. 

Prisen på romaskinen 

Når vi taler om romaskiner, kommer vi selvfølgelig heller ikke udenom, hvor meget de koster. En romaskine er en større investering, men hvis det betyder, at du får trænet oftere, når den står derhjemme, er den jo pengene værd. Der kan være stor forskel på de forskellige modeller rent prismæssigt. Noget af det, der blandt andet er med til at afgøre, hvor høj prisen er, er hvordan displayet er. Det er derfor værd for dig at tænke over.