Efterbehandling af trægulve

12 February 2021
Maya Hindsberg

editorial

Trægulve er smukke. Det er der ingen diskussion om. Desværre kan de blive trætte og triste at se på, når de bliver slidt. Det kan f.eks. ske, hvis du har hunde eller andre kæledyr, som har klør, der kan ridse gulvet, eller børn, der måske taber ting. Heldigvis kan det løses, ved at få en gulvafslibning.

 Det er dog ikke kun gulvafslibning, som du skal forholde dig til. Du skal også vælge den rigtige efterbehandling. Den rigtige efterbehandling er nemlig virkelig betydningsfuld for, hvordan dit resultat bliver. Gulvafslibning og efterbehandling går nemlig hånd i hånd, da efterbehandlingen spiller ind på, hvordan dit gulv vil se ud, og hvor godt det holder.

Hvilken efterbehandling skal du vælge

Der findes forskellige efterbehandlinger. De mest kendte er ludbehandling, lakbehandling, oliebehandling og sæbebehandling. Hvis det er første gang, at du får dit trægulv slebet, kan det godt være svært at finde op og ned i, hvad der er den rigtige efterbehandling for dig. Heldigvis kan du, hvis ikke google er din ven, spørge fagpersoner om hjælp. De hjælper nemlig gerne med rådgivning og sparring. Der er nemlig fordele og ulemper ved alle efterbehandlinger, så spørgsmålet er egentlig, hvilket udseende du ønsker, og hvor holdbart gulvet skal være.

Værd af vide

Når behandlingen er overstået, kan det kun anbefales, at du ikke går på gulvet umiddelbart efter. Jo længere tid, du kan holde dig fra gulvet, jo bedre faktisk. Det varierer selvfølgelig, alt efter, hvilken efterbehandling du har fået, men ofte vil det blive gjort klart for dig, hvornår du må betræde gulvet, af dem der udførte gulvafslibningen.

Det ville være træls at ødelægge det flotte resultat, som du har betalt for, fordi du er utålmodig, og så er det ikke længere bare en billig gulvafslibning, der er tale om. Sørg også for at tjekke op på, hvordan du vedligeholder dit trægulv, når du taler med dem, der udførte jobbet for dig.