Få det meste ud af sæsonen med det rette jagtudstyr

27 June 2022
Astrid Pedersen

editorial

Står du for at skulle tage hul på din allerførste jagtsæson? Så bør du først og fremmest sikre at du ikke går ned på jagtudstyr.

Hvilke slags jagtudstyr har jeg brug for?

Hvis du ønsker at din jagt sæson bliver en bragende succes, handler det om at have det basale udstyr i orden. Hvilke typer grej du ellers har behov for, afhænger selvfølgelig en del af hvilken form for jagt du ønsker at bedrive. Men i udgangspunktet handler det først og fremmest om den rette beklædning, og så selvfølgelig det obligatoriske udstyr.

jagtudstyr

Der findes ikke dårligt vejr – kun dårlig påklædning

Måske har du ikke tænkt så meget over det, men vandtæt fodtøj samt regn og vindtæt overtøj er meget vigtigt når du færdes i den danske natur i mange timer i træk.

Det danske vejr kan, trods vort forholdsvis milde klima, vise sig at være temmelig omskifteligt. Dette gælder især i de store jagt sæsoner, som ligger i foråret og efteråret. I løbet af en dag i mark og hegn kan du opleve alt fra strålende solskin med bagende høje varmegrader til stiv kuling, piskende eller silende regn, og temperaturer der kryber ned omkring frysepunktet.

Det er rigtig surt at skulle gennemgå – eller måske endda aflyse – en jagt dag fordi dine føder er våde og kolde, eller fordi du selv er i fare for såvel forkølelse som forfrysninger. Derfor kan det rigtig godt betale sig at spendere hvad det koster at være varmt klædt på fra top til tå – og fra yderst til inderst.

Sved transporterende undertøj, vind og regntæt overtøj samt lune sokker og vandtætte sko eller støvler er således must haves når du skal på jagt. Begge dele kan du finde online hos Jagtkiosken, sammen med en bred selektion af øvrigt jagtudstyr. Klik ind på https://www.jagtkiosken.dk/da/ og se det store udvalg.