Få dig en ny hobby – ølbrygning

09 December 2021
Lotte Hindsberg
image

editorial

Udlandsrejser og de mange nye microbryggerier har lært danskerne at der er stor forskel i smagen på øl og at det er sjovt og relativt nemt at brygge sin egen øl. Forstil dig også at du sidder sammen med dine venner og den øl i sidder og nyder er en øl du selv har brygget.

Du kan ved hjælp af kun fire ingredienser og en gryde, plus et termometer brygge din egen øl. Du skal bruge vand, humle, malt og gær. Derfra kan du eksperimentere med forskellige smagsvarianter. Lige fra den lyse nordiske hvede øl, til den mørke bayerske øl. Når du eksperimentere med ølbrygning, så er det en god ide at skrive ned i en lille bog. Det giver dig mulighed for at gå tilbage og huske hvad du har gjort sidst, så du kan brygge videre.

image

Sådan lærer du at brygge øl

Der er mange måder at lærer at brygge øl. Du kan vælge at købe et startskit og blot kaste dig ud i det. Du kan også vælge at tage på et ølkursus, som regel under hyggelige omgivelser. Her får du også mulighed for at smage på flere ølvarianter. Tag gerne dine venner med. Det anbefales at du arrangere at du bliver hentet. 

Du kan også vælge at læse dig til hvordan man brygger øl. Der findes et stort udvalg af bøger, der ikke alene fortæller om ølbrygning, men også om øllets historie. Du skal heller ikke undervurdere YouTube. Her er et utal af videoer, der ned til mindste detalje viser hvordan. 

I dag forbinder man mest ølbrygning med noget som mænd gør, men det er kun de sidste par hundrede år at mænd har brygget øl. I over 5000 år har det været kvindernes ansvar at brygge hjemmets øl. Op til fem liter pr. person i husstanden.