Få et gulvafhøvling tilbud som er lige i øjet

17 March 2021
Astrid Pedersen

editorial

Hvis du går og spekulerer over, hvor vidt du skal vælge en gulvafslibning eller en afhøvling af dine trægulve, kan du i det følgende læse mere om, hvori forskellen på de to former for gulvservice består. Det er nemlig ikke helt ligemeget om du vælger en gulvafslibning eller en gulvafhøvling når du gerne vil genskabe gulvets smukke, ensartede overflade.

Vælg en gulvafslibning, når dit gulv blot er almindeligt slidt

Hvis dit trægulv er noget nusset og mat i overfladen skyldes dette som regel dagligdags slitage gennem mange år. Træ er et levende og organisk materiale som naturligt nok vil blive slidt ved almindelig anvendelse – især hvis det ikke samtidig modtager den fornødne pleje og vedligeholdelse.

Dette betyder dog ikke at træværket ikke kan være gennemgående sundt og intakt. Småskader så som pletter og skjolder fra spildte væsker, misfarvede plamager fra solfalming samt den grålige film af nedtrådt støv som går under navnet slidspor vil typisk synes værre end de er.

Sandheden er dog at disse skønhedspletter i langt de fleste tilfælde er af overfladisk karakter og derfor sjældent stikker dybere end det par centimeter som kan fjernes ved hjælp af en skånsom gulvafslibning. Og med en grundig efterbehandling vil dit gulv atter komme til at fremstå smukt og skinnende.

Gulvafhøvling – til gulvet med de svære skader

Har gulvet lidt svær skade, for eksempel i forbindelse med en oversvømmelse som har fået træværket til at svulme op, kan en gulvafhøvling være den rette løsning. Med en gulvafhøvling kan du rette op på ujævnheder og niveau forskelle i gulvets overflade. Du bør dog altid overlade afhøvling af gulve til en dygtig gulvmand som ved hvad han laver. Ellers risikerer du at forårsage endnu flere skader på dit trægulv.

Du kan læse meget mere om afhøvling af gulve sam gulvafslibning og efterbehandling på husinspiration.dk.