Få flere tilbud inden du får gulvet afslebet

22 February 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Hvis din bolig har smukke trægulve, der har lagt gulv til lidt af hvert og ikke længere bliver flotte og gyldne, selvom du har vasket dem godt og grundigt med plejende sæbe, så er det tid til at få givet gulvene en afslibning.

Det siger sig selv at de selvfølgelig er nemmere i forbindelse med en flytning, men det kan stadig godt lade sig gøre, selvom du bor der allerede. Det kræver blot at du er villig til at flytte rundt på dine møbler og ting, så maskinen kan komme til. Du vil ikke fortryde det, da resultatet af en gulvafslibning vil give dig smukke varme trægulve, der vil fremhæve rummet og de møbler der er i rummet.

Kontakt flere gulvfirmaer inden start

Uanset hvad du skal have lavet og det er alt fra gulvafslibning til en VVS’er, er det altid en god ide at kontakte flere håndværkere og bede dem om at sende et skriftligt tilbud. Nogle gange vil de gerne forbi og se på projektet inden de afgiver et tilbud. Det giver dig mulighed for at se dem an og finde ud af om de også kommer som aftalt. 

Få gerne 3 eller flere tilbud. Det giver dig et godt overblik over prisniveauet og du kan sortere de dyreste og de helt urealistiske billige fra. Det er aldrig sjovt at betale for meget, men det kan også vise sig at blive en dyr fornøjelse at vælge de allerbilligste, med mindre du har god erfaring med deres arbejde.

Problemet med virksomheder der underbyder i stor stil, er at de ofte ikke har tid til at udføre et godt stykke arbejde, hvis de ikke vil tabe penge på projektet. Og det er en ting at skulle have malet om, men at skulle have udskiftet et helt gulv er en her anden historie.