Facadeelementer til alle former for byggeri

08 januar 2020
Camilla Skøtt
Facadeelementer til alle former for byggeri

Facadeelementer er udviklet til at leve op til den moderne verdens krav om isolering, og de kan derfor bruges til stort set alle former for byggeri. Læs med, hvis du vil vide mere om produktet.

Facaden på en bygning betyder meget for den samlede helhed, og derfor er det ikke et spørgsmål om at gribe efter det første det bedste, det mest populære eller det, du plejer at bruge – det handler om at undersøge markedets mange muligheder.

Med facadeelementer får du en individuel løsning, hvor du selv bestemmer, hvilket udtryk bygningen skal have. En virksomhed som Præfa leverer eksempelvis facadeløsninger i en lang række forskellige overflader og strukturer, og det gælder uanset om du ønsker det ene eller det andet udseende. 

 

 

En individuel løsning

De fleste facadeelementer produceres på bestilling, og derfor tilpasses de dit specifikke byggeri. Grundlæggende består elementerne af en sandwichkonstruktion, hvor der er bagstøbning, forstøbning og isolering. Den bagerste del vender ind mod bygningen, mens den forreste del bliver synlig udefra. 

Som standard leveres vægelementer fra Præfa i følgende tykkelser:

– 10 cm

– 12 cm

– 15 cm

– 18 cm

– 24 cm

Men i virkeligheden kan selv dette punkt afviges fra, så du får den elementtykkelse, der er nødvendig i dit byggeri. Højden er maks 3,5 meter pr. element, mens den maksimale længde er 9,2 meter af hensyn til håndtering og transport.

Kort og godt er det ganske enkelt et spørgsmål om din fantasi og forestillingsevne, når du skal bestemme dig for facadeelementerne til den næste bygning. Der er masser af inspiration af finde på nettet, men måske har du en idé, der endnu ikke er afprøvet, og så er det bare om at komme i gang ved tegnebrættet.

Facadeelementer af høj kvalitet lever op til alle myndigehedernes krav om isolering, og derfor er det primært et spørgsmål om æstetik og funktion.