Find den billigste gulvafslibning nær dig

09 February 2021
Astrid Pedersen

editorial

Er du netop kommet i besiddelse af en ny bolig, og er gulvene heri belagt med ægte træværk? Så er du heldig – i hvert fald hvis træet er sundt og gulvet intakt. Træværk er nemlig nummer et når det kommer til gulv belægning. Og dette er ikke uden grund.

Et velholdt trægulv er nemlig en fryd for øjet lige som det er en sand fornøjelse at betræde, såfremt gulvet altså er velholdt og pænt i overfladen. Er trægulvet i dit nye hjem nusset og snuset at se på, og er det skæmmet af misfarvninger, skrammer og splinter, er det dog ikke ensbetydende med at du bør brække træværket op og lægge et nyt gulv. Det er blot et spørgsmål om professionel gulvservice.

Hvilken form for gulvservice skal jeg vælge?

Du har sikkert hørt om både gulvafslibning og gulvafhøvling som kan gøre et grimt trægulv smukt igen. Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit trægulv er bedst tjent med afslibning eller afhøvling bør du konsultere en dygtig gulvmand. Han vil hurtigt kunne foretage en vurdering af skadernes omfang og dit gulvs beskaffenhed, og på baggrund heraf anbefale enten en gulvafslibning eller en gulvafhøvling.

Er skaderne udelukkende af overfladisk karakter vil dit trægulv efter al sandsynlighed kunne blive rigtig pænt igen med en grundig og effektiv gulvafslibning. Så er der ingen grund til at udføre en gulvafhøvling, som er en procedure som i sin natur er noget mere voldsom og invasiv. Og så vil dit trægulv kunne tåle flere behandlinger i løbet af sin levetid.

Efterbehandling – en vigtig del af gulvservice

Når dit trægulv har modtaget sin gulvafslibning vil det typisk fremstå flere toner lysere end før, og helt fri for de grimme skønhedspletter. Og så er det klar til en efterbehandling med eksempelvis sæbe, olie eller lak. Læs mere om afslibning og efterbehandling af gulve på nytbyg.dk.