Find den måske billigste gulvafslibning i Danmark

28 January 2021
Astrid Pedersen

editorial

Når du står for at skulle renovere din bolig, er det vigtigt, at du får det hele med. Det er så ærgerligt at stå efter endt renovering og have brugt en mindre formue på projektet blot for at opdage at man har glemt en vigtig del af boligen.

Ofte vil man have en tendens til at overse gulvene. Disse vil som regel dækket af møbler og tæpper. Der ud over vil slitage i trægulve foregå gradvist hen over flere år således at man måske ikke lægger mærke til det. Men når først du begynder at tømme boligen forud for din renovering vil du opdage at gulvene også trænger – især hvis de tilhører den olierede eller sæbe behandlede type.

Sådanne gulve vil nemlig i højere grad end lakerede eller malede gulve blive slidt på særdeles synlig vis. Dette vil du tydeligt kunne se når du ruller gulvtæppet sammen eller fjerner den sofa som har stået på samme sted i flere år. Der hvor gulvet har været beskyttet og dermed ikke betrådt vil det stadig fremstå ensartet i overfladen.

Men de omkringliggende gulvarealer kan sagtens risikere at være flere toner mørkere samt præget af diverse misfarvninger. Skrammer og ridser. Og så er det at du bør booke en dygtig gulvsliber ind som kan varetage afslibning af gulve samt efterbehandling så dine gulve kan matche resten af din nyistandsatte bolig.

Hvornår skal mit trægulv afslibes og efterbehandles?

Når du skal plotte din gulvafslibning og efterbehandling ind i renoverings planen er det vigtigt at du vælger den rette timing. En gulvafslibning bør udføres efter alle de tunge reparations opgaver således at det nyslebne gulv ikke tager skade. Men du bør få slebet gulvet før vægge, lofter og træværk males. Ellers risikerer du at slibestøv sætter sig i den friske maling. Du kan læse mere her.