Find din boligadvokat online

24 May 2020
Astrid Pedersen

editorial

Har du endelig efter måneders søgning fundet den perfekte bolig, er fristelsen til at slå til med det samme stor. Det er altid rigtig rart at kunne se en ende på boligjagten, og at kunne genoptage sin dagligdags tilværelse i nye rammer.

Du vil sikkert have lyst til i en fart at skrive under på købsaftalen – og det kan du også roligt gøre, såfremt denne er forsynet med et såkaldt advokat forbehold. Med et sådant sikrer du dig nemlig at boligen er reserveret til dig i cirka fjorten dage, således at du i løbet af dette tidsrum kan læse diverse relevant dokumentation tilhørende boligen igennem.

Det er meget vigtigt, at du benytter dig af denne mulighed inden bordet fanger. Dokumentationen kan indeholde vigtige oplysninger, som kan have indflydelse på din beslutning om at købe boligen. Det kan for eksempel være statutter som vedrører den grund på hvilken dit drømmehus er opført. Det kan være referater fra de seneste general forsamlinger for den bolig forening, som boligen hører under. Eller det kan være budgetter og regnskaber som vedrører driften af den ejendom, som din nye ejer eller andels lejlighed ligger i.

Disse dokumenter kan afsløre mangelfuld drift eller en usund økonomi. Og du vil også af diverse lokalplaner kunne læse, om der er bygge projekter i nærmeste fremtid, som ville kunne påvirke din boligs værdi.

Få hjælp fra en boligadvokat når du skal købe bolig

Hvis du synes, at dette lyder som en stor mundfuld, er der hjælp at hente fra professionelt hold. En dygtig boligadvokat kan hjælpe dig med at læse al relevant og aktuel dokumentation igennem, og rådgive dig på baggrund heraf. En boligadvokat har den rette ekspertise til at kunne gennemskue de fælder, man som boligkøber er i fare for at falde i. Du kan læse mere på eboligadvokat.dk