Find en god boligadvokat

02 June 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Uanset om du er førstegangskøber eller har købt og solgt flere boliger kan du få fordel af at hyre en boligadvokat til at hjælpe dig når du er på udkig efter en ny bolig. Du kan hyre ham til at hjælpe dig fra start, når du kigger efter en bolig eller til slut når du har fundet en bolig og har indgået en aftale.

Her kan en god eboligadvokat gennemgå jeres aftale og få lavet det praktiske og juridiske i forbindelse med tinglysning af skødet. Handlen er ikke endelig for skødet er tinglyst. Et tinglyst skøde er dit bevis for at boligen er din. I dag foregår tinglysning elektronisk og både køber og sælger underskriver ved hjælp af deres NemID. Danmark var det første land i verden, der besluttede sig til at overgå til elektronisk tinglysning.

Find en god boligadvokat

Alt efter hvad du har brug for af hjælp til af en boligadvokat kan du vælge at kontakte en der fysisk vil tage med ud og se boligen. Har du kun brug for en der gennemgår den aftale du har lavet med sælger kan du med fordel kontakte en eboligadvokat. Husk altid at lave et forbehold at handlen først er godkendt, når boligadvokaten har læst og godkendt den. Du kan med fordel bede advokaten om et tilbud og kontakte flere, inden du beslutter dig. Du kan også bede advokaten om at komme med et par referencer på tidligere kunder, som du kan kontakte og høre om de har været tilfredse med forløbet.

Hvad koster en tinglysning?

En tinglysning af et skøde er ikke gratis. Udover det beløb som advokaten tager for at lave det praktiske arbejde, koster det også penge til domstolen, der godkender handlen. Tinglysningsdomstolen tager 1750 kr. i gebyr og 0,6% af købssummen. Beløbet er fast og kan ikke forhandles.