Find en god og billig boligadvokat

26 May 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Et boligkøb er noget de fleste mennesker kun gør et par gange i løbet af deres voksenliv og ofte er det med mange år i mellem. Derfor kan det give god mening at have en erfaren boligadvokat med under hele processen.

Lige fra når du går og kigger på egnet boliger, til når du har fundet din næste drømmebolig og skal til at forhandle med sælger om købsprisen, samt når skødet efterfølgende skal udfærdiges, underskrivet og tinglyses.

Du kan finde mange gode billige boligadvokater på internettet.

Fordelen ved en boligadvokat

Som skrevet er det de færreste der har erfaring med huskøb og salg og hvor sælger har en erfaren ejendomsmægler på sin side, kan du med fordel have en boligadvokat med, når du kigger på bolig. Han kan sikre at der bliver skrevet de korrekte forbehold ned i købsaftalen, hvis det skal vise sig at der er skjulte fejl og mangler ved boligen.

Han kan også undersøge om kommunen har planter i området, der kan have indflydelse på din beslutning om du vil købe boligen. Det er jo de færreste der synes det er fedt med en motorvej i baghaven.

Tinglysningen

Hvis du først kontakter en boligadvokat når der er lavet en købsaftale, er det vigtigt at du får skrevet at det er med forbehold, så en boligadvokat har mulighed for at gennemgå aftalen og sikre at den er i orden. Da salget først er endeligt gennemført, når begge parter har underskrevet skødet og det er blevet tinglyst.

Det betyder helt konkret at sælgers kreditorer kan tage pant i boligen, selv efter at du er flyttet ind, da du først officelt ejer den når tinglysningen er i orden. For at sikre at dommeren ikke afviser skødet, er det en god ide at få en erfaren boligadvokat udfærdige det endelige skøde.