Find et skarpt tilbud på gulvafhøvling hos lokal gulvmand

16 March 2021
Astrid Pedersen

editorial

Er trægulvet, som pryder din bolig, gået hen og blevet lidt nusset i overfladen, eller har det lidt decideret skade, kan du få det pænt igen med den rette gulvservice. Du kan for eksempel vælge at få foretaget en gulvafslibning eller en gulvafhøvling af en dygtig professionel gulvmand.

Gulvafslibning eller gulvafhøvling – hvilken behandling skal jeg vælge?

Er du i tvivl om hvorvidt du skal vælge en gulvafslibning eller en gulvafhøvling kan du læse med i det følgende. Her vil de to forskellige typer gulvservice nemlig gennemgås. Og så vil du nemmere kunne beslutte og du skal bestille afslibning eller afhøvling af dine trægulve hos den lokale gulvmand.

Gulvafslibning – når dine gulve udelukkende har lidt overfladisk skade

Med tiden bliver alle trægulve slidte og flossede i overfladen. Dette sker som følge af daglig anvendelse og hører således under almindelig slitage. Tegnene på at dit trægulv er blevet slidt kan være gråligt matte slidspor som danner en grim film i træværkets overflade, eller misfarvede pletter og skjolder fra spildte væsker.

Gulvet kan have tendens til at danne splinter i den tørre overflade – og solens stråler vil blege træværket til et falmet og gullig kulør. Til alt held stikker disse skader sjældent dybere end det par millimeter som kan fjernes ved en gulvafslibning. Og med en ny efterbehandling bliver gulvet hurtigt smukt igen.

Gulvafhøvling – ideel ved dybe skader

Er gulvet kapslet inde under et tykt lag fernis, eller har det dybe revner, buler eller store niveau forskelle, kan en gulvafhøvling være nødvendig. Da et gulv kun kan tåle få gulvafhøvlinger i løbet af sit liv bør du udelukkende få foretaget en gulvafhøvling hvis dette er strengt nødvendigt for at genskabe den smukke og ensartede overflade. Og du bør altid overlade opgaven med afhøvling af gulve til en erfaren gulvmand.

Læs mere om gulvafhøvling og gulvafslibning på husinspiration.dk