Forebyg tandlidelser med hjælp fra din tandlæge

25 January 2020
Astrid Pedersen

editorial

De færreste mennesker finder tandlæge besøg decideret behagelige. Et tandlæge tjek med tilhørende rensning af tænder og tandkøds lommer er dog sjældent forbundet med det helt store ubehag – og gevinsten i forbindelse dermed er til at tage og føle på.

Når du sørger for at passe dine regelmæssige tandlægebesøg kan du nemlig effektivt forebygge mange sygdomme og lidelser. Mindst en gang om året bør du sætte dig i tandlæge stolen og lade din tandlæge rense og tjekke dine tænder og dit tandkød, således at han eller hun kan danne sig et billede af begge deles sundheds tilstand.

Hvordan kan tandlægen hjælpe mig?

Måske mener du ikke, at der er nogen grund til at besøge tandlægen. Du føler ikke smerter i hverken tænder eller tandkød, tænderne ser fine ud, sidder godt fast, og det bløder ikke når du børster tænder. Men dette er ikke ensbetydende med, at der ikke gemmer sig ansatser til problemer mellem dine tænder, eller under tandkøds kanten. Du kan bare ikke se dem med det blotte øje.

Det kan din tandlæge til gengæld – og ved hjælp af billeddiagnostik, det vil sige røntgen og ultralyds undersøgelser, kan tandlægen hurtigt spore tilløb til eksempelvis huller i tænderne, tandkøds betændelse eller karies. Og så kan han eller hun hurtigt sætte en effektiv forebyggende behandling i værk, som kan bremse udviklingen. I praksis betyder dette, at du vil kunne bevare dit naturlige tandsæt intakt, og dine tænder sunde og raske hele livet igennem.

Find din lokale tandlæge i Århus

Det er altid en god idé at vælge en tandlæge hvis klinik har til huse tæt på din egen bopæl. I Århus finder du Tandlægerne på Stjernepladsen, som er blandt de ældste og mest velrenommerede tandlæge klinikker i Århus og omegn. Klik ind og læs mere på http://stjerneklinik.dk/