Fradrag for velgørenhed skal kunne betale sig

22 juli 2021
Anders Lundtang Hansen

Det er godt at give til velgørenhed.

Faktisk bliver man set lidt ned på, hvis det er noget, som man ikke gider gøre, og ellers skal man vise, at man gør noget tilsvarende, der kan opveje denne “mangel”.

Hvis man så har en enkelt eller to sager, som man går op i, og man ligefrem samler ind til dette formål, så er man lidt mere fritaget i den forstand, hvis man ikke giver til alle indsamlinger selv, som man støder på på gaden, eller som der ringer på hos en.

Men hvis man ser på sådan noget som virksomheder, så er det nok dem, der har flest penge at give af, og det kan faktisk betale sig for dem, hvis de bruger fradrag for velgørenhed.

For det bliver et incitament til at give penge til et godt formål, at man kan trække det fra i skat.

Fradrag for velgørenhed skaffer indirekte penge til velgørende formål

Disse fradrag gælder sådan set også for almindelige mennesker, men i dette tilfælde holder vi os lige til at fokusere på virksomheder, der kan donere penge og sådan set også fysiske sager med videre, og så trække det fra i skat.

Mange virksomheder er jo også interesseret i at vise, at de har hjertet på rette sted, da det kan give dem positive omtale i medierne – specielt hvis de lige har været igennem en negativ sag, der har givet dem dårlig omtale samme sted.

Så er der jo også det med, at man som virksomhed kan forklare, at man giver et beløb helt ubeskåret til et godt formål, og så kommer man til at fremstå som et filantropisk foretagende, der fokuserer på menneskeheden, forskning med videre og ikke bare på profit.

At man så kan trække det fra i skat, er jo så bare en herlig fordel, så man er mere tilbøjelig til at donere penge en anden god gang.