Frikadeller som vores mor lavede dem

31 August 2018
Michelle Løhde Nielsen

editorial

Findes der noget bedre end en omgang helt almindelige og klassiske frikadeller? Den gode gammeldags udgave? Nogle gange er det klassiske altså bare allerbedst – helt simpelt, få ingredienser og uden nogle dikkedarer. Det er for mange af os smagen af barndom og hygge, og vi ryger hurtigt tilbage til barndommens stunder og gode minder, når vi sætter tænderne i en klassisk frikadelle. Det er mormormad, når det er bedst – og i de fleste familier findes der typisk også en frikadelle mester, som laver de rigtig gode af slagsen. 

Frikadeller kan varieres i det uendelige, men den helt klassiske skuffer aldrig, og det er den, vi alle kender. Server dem med kartofler og brun sovs til aftensmaden eller på en skive rugbrød til frokost dagen efter. De er skønne både varme og kolde. 

Forkæl familien med de allerbedste frikadeller 

Hvis du klikker ind på Alletideres Kogebog, så kan du finde en opskrift på en omgang gode danske frikadeller, som aldrig slår fejl. Frikadeller er en populær klassiker, og du vil derfor også kunne finde mange forskellige udgaver og fremgangsmåder på nettet, men med denne opskrift får du en omgang frikadeller, der er ligeså gode som dem, din mor lavede. Det er den helt traditionelle udgave, som bare aldrig slår fejl. De vil uden tvivl skabe glæde og begejstring hos familien – især hvis de bliver serveret med rigelige mængder brun sovs og syltede rødbeder. 

Nem opskrift uden alverdens ingredienser 

Opskriften er nem at gå til og kræver ikke alverdens ingredienser – det meste af det har de fleste af os i forvejen på lager. Denne udgave er lavet udelukkende med svinekød, men hvis en frikadelle i dine øjne skal bestå af hakket kalv og flæsk, så kan du sagtens gøre det, så du ender ud med den udgave, som du foretrækker og elsker.