Går du efter at være den bedste på kurset?

07 April 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Måske var du den i folkeskolen, som der virkelig gav den en skalle, når der skulle laves opgaver.

Du var også god til præsentationer, og mere end én gang var du da også den, der trak læsset ved gruppearbejde.

Derfor var det rart for dig, da du skulle læse videre, at du fandt sammen med nogle ligesindede, der brændte for den her uddannelse, hvor I kunne bruge dage og nætter på opgaver for at gøre dem perfekte.

Dengang var der jo også noget med 37-timers arbejde om ugen, for man havde maks et studiejob, og man havde heller ikke børn, og ens kæreste havde den største forståelse for, at man brugte så meget tid på studiet – for han læste også.

Nu er der løbet meget vand under broen, så det er decideret et helt årti siden, du var på skolebænken, og nu har du små unger, et fultidsarbejde og endda et hus med din mand og to biler.

Kurser

Du skal ikke smadre dig selv på det kursus

Så bliver der af den ene eller anden grund brug for, at man tager på et kursus, hvilket i denne sammenhæng er et fra 4D.

Dernæst begår man så den fejl, at man tror, man er ti år yngre og kan være med, som man gjorde dengang – måske lige minus den fredagsbar.

For man vil gerne præstere og vise, at man stadig kan, selvom det er lang tid siden, man har været på noget, der minder om en skolebænk.

Men de andre forpligtelser i livet gør bare, at man ikke kan finde den fornødne tid til at forberede sig, og man kan ikke give den ekstra energi, som man ellers tidligere kunne.

Og det skal man acceptere, for man kan stadig være den bedste, uden man skal brænde ens lys i begge ender.