Giv dit slidte trægulv en ny chance med en gulvafslibning i Høje Taastrup

12 April 2019
Astrid Pedersen

editorial

Er dit før så smukke, lyse sæbebehandlede gulv blevet grimt og misfarvet i overfladen – især rundt om spisebordet, foran sofaen, eller mellem døre? Så oplever du højst sandsynligt det fænomen, som populært kaldes for slidspor.

Hvad er slidspor – og hvorledes kommer jeg dem til livs?

Slidspor er grålige spor bestående af nedtrådt skidt og støv, som har indlejret sig i træværkets fibre i gulvets overflade, og således ikke kan fjernes ved almindelig gulvvask. Disse slidspor får gulvet til at fremstå snavset og nusset, også selv om du lige har vasket det. Især på sæbebehandlede trægulve vil slidspor tydeligt kunne ses. Og slidspor er tydelige tegn på, at dit trægulv er blevet så slidt i overfladen, at du ikke længere vil kunne få det pænt og skinnende ved blot at vaske det.

Det samme gælder for de misfarvede skjolder, som fremkommer, når spildte, farvede væsker trækker ned i de porøse og udtørrede træfibre. Når den beskyttende hinde af sæbe er forsvundet, vil gulvet ikke længere virke afvisende over for væsker – og så fremkommer de grimme skønhedspletter. Sæbebehandlede trægulve er tilmed særligt udsatte for solens blegende stråler, som falmer træværkets overflade til en uskøn, gullig nuance, der hvor lysindfaldet er størst. Det kan for eksempel være under dine vinduer eller foran døren til terrassen eller altanen. Og samtidig vil et slidt gulv udvise større tilbøjelighed til at danne splinter, som kan ødelægge dine strømper og sokker, eller stikke fødderne.

Du kan kun fjerne såvel slidspor som overfladiske ridser og småskrammer samt pletter, skjolder og øvrige misfarvninger med en gulvafslibning. Den gode nyhed i denne forbindelse er, at en gulvafslibning ikke behøver at koste spidsen af en jetjager.

Hos gkservice.dk kan du finde dygtige og erfarne håndværkere som står klar til at give dig et godt tilbud på en billig gulvafslibning i høj kvalitet.