Giv slip på afhængigheden med hjælp fra et misbrugscenter

08 June 2021
Astrid Pedersen

editorial

Har du oparbejdet en afhængighed af alkohol, hårde stoffer eller lægeordineret medicin mod angst eller smerter? Så bør du søge hjælp til afvænning på et misbrugscenter.

Hvad er et misbrugscenter?

Et misbrugscenter er en facilitet hvor der foretages behandlinger af alle typer misbrug og afhængighed.

De fleste professionelle misbrugscentre tilbyder indlogering af patienter. Når man bliver henvist til behandling på et misbrugscenter, eller selv henvender sig med henblik på misbrugsbehandling, vil man således blive indskrevet på centeret som patient – lidt lige som når man lader sig indlægge på et hospital.

Det at man kan bo på centeret kan have stor betydning for behandlingens succes. Mange misbrugsramte personer vil nemlig kunne have glæde af at komme væk fra deres vanlige rammer. Det er alt for nemt at falde tilbage i misbruget hvis man til daglig går op og ned ad de samme mennesker, og er udsat for de samme fristelser.

Der ud over vil mange mennesker som igennem et længere stykke tid – måske i årevis – har levet med et svært substans misbrug (for eksempel alkoholikere eller narkomaner) have brug for hjælp til afgiftning og afrusning. Det er nemlig alt for farligt selv at forsøge sig med at lægge flasken, nålen eller den receptpligtige medicin på hylden hvis man først er blevet stærkt afhængig.

Alkohol abstinenser eller abstinenser efter et langt og tungt misbrug af eksempelvis heroin eller stærk smertestillende medicin kan være direkte farlig for helbredet. Derfor bør du opsøge behandling på et misbrugscenter som tilbyde hjælp til afgiftning eller afrusning hvis du søger at komme ud af et svært afhængigheds betinget misbrug.

Hvor kan jeg finde et godt misbrugscenter i Danmark?

Hvis du leder efter et misbrugscenter med en høj succes rate kan du med fordel vælge Behandlingscenter Stien. Du kan læse mere om behandlings forløb hos Behandlingscenter Stien på https://behandlingscenter-stien.dk.