Gode råd til dig, der overvejer at udskifte vinduer

26 October 2021
Steffen Petersen

Hvis du er blevet træt af dine gamle og ødelagte vinduer, så skal du i gang med at finde nogle nye. Men hvad skal man være opmærksom på, når det drejer sig om valg af vinduer? Det vil vi forsøge at hjælpe dig med i dette indlæg. 

 

 

 

1. Energimæssige egenskaber

Det kan godt blive temmelig dyrt at udskifte sine vinduer. Derimod kan du spare en masse penge i varme, hvis du får nogle vinduer, der har gode energimæssige egenskaber. Energimæssige egenskaber er afgørende, når det drejer sig om vinduer. Dit valg af vindue bør bestemmes af den isoleringsgrad, som vinduet giver. Vinduets egenskaber måles ud fra u – og g værdi, der bestemmer 1) vinduets evne til at holde på varmen, og 2) vinduets evne til at tage varme ind i huset. Dette kan du konsultere med en autoriseret firma, der forhandler med vinduer.

 

2. Vinduesstil

Ønsker du traditionelle vinduer, moderne vinduer eller måske franske vinduer i stil med et bondehusvindue? Hvilken stil skal dine nye vinduer være? Det er alle vigtige spørgsmål, som du skal stille dig selv, når du skal have installeret nye vinduer i dit hus. Det kan påvirke det overordnede udseende af dit hjem, så det er bedst at vælge med omhu. Når du vælger vinduesstil, skal du huske på at større vinduer kan give en følelse af plads og lys i dit hjem. De giver også mulighed for mere udsigt, hvilket altid er en god ting.

 

3. Tyverisikret vinduer

Du kan få vinduer, der er sikret imod tyveri i dag. Du kan henvende dig til professionelle låsesmede eller vinduesfirmer, der specialiserer sig i låse til vinduer. Du kan nemlig få lavet det sådan, at dine vinduer låses med en lille nøgle, så det bliver umuligt for tyve at åbne dit vindue med et koben. Det kan gøre, at du føler dig mere tryg i hjemmet.