Gulvafslibning – priser: Få en fornemmelse for udgifterne

19 August 2021
Camilla Skøtt
image

editorial

Det er dyrt at renovere, og indimellem er det fristende at klare nogle af projekterne på egen hånd. I denne artikel kigger vi nærmere på gulvafslibning priser for at se, om det kan svare sig at klare arbejdet selv.

Vi kan lige så godt starte med begyndelsen; en gulvafslibning uden ekstratillæg koster i omegnen af 100 kr. per kvadratmeter. Har du et lettere slidt trægulv på ca. 100 kvadratmeter, skal du altså slippe omkring 10.000 kr. for at sætte det i stand – altså med professionelle hænder.

 I prisen er indregnet maskiner og værktøj, ligesom der ofte er medregnet, at gulvet skal have en form for overfladebehandling – fx olie, lak eller sæbe. Prisen inkluderer til gengæld ikke eventuelt afslibningsarbejde på trapper, eller hvis gulvet er særligt slidt, så det kræver mere end en hurtig omgang med gulvsliberen.

Kan du slibe gulvet selv?

Spørgsmålet er så, om du kan spare penge ved at slibe gulvet selv? Svaret er ja – det kan du såmænd nok, men det er ikke sikkert, at du bliver glad for resultatet.

Vi antager, at du ikke har en gulvafsliber derhjemme, og derfor skal du ud at leje en i dit lokale byggemarked, ligesom du skal købe forskellige former for sandpapir. Prisen på det løber gerne op i et par tusinde kroner plus besværet med at afhente og aflevere. De timer, du skal lægge i arbejdet, koster dig naturligvis ingenting – medmindre du tager tiden fra noget andet, hvor du kunne have tjent penge.

Så kort sagt; der er penge at spare.

Det der er problemet ved denne løsninger, er, at du risikerer at gøre mere skade end gavn. Gulvafslibning er ikke for ufaglærte, og hvis du laver skader på gulvet, skal du alligevel have en fagmand ud, og så er pengene på leje af maskineri i virkeligheden spildt – og det samme er den tid, du har investeret.