Hvad kan du få plads til: En balkon, terrasse eller altan?

16 January 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvom det danske vejr ikke altid er til at være ude, så gør det netop, at man får lyst til at sætte sig udenfor, når vejret endelig melder sig til det, og man vil så gerne have sit eget område, som man kan træde ud på.

Det er jo ikke altid, at man orker at gå ned i en park eller ned på stranden, hvor der også gælder offentlige regler, om man skal dele sådan et sted med andre, hvorfor oplevelsen tit ender med at være et større kompromis.

Nogle steder har man stå plads til en gigantisk terrasse, hvor man bruger tusinde af skruer eller søm til at sammensætte denne, hvor den bliver forlænget ud til en have.

Andre gange er det så mere en lille plet, hvor man har lagt nogle fliser, som man kalder ens terrasse, men det er mest gjort for, at man kan stille en grill her.

image

Balkon, terrasse eller altan – man må bygge, hvor man kan

Dog er det ikke altid, at man kan bygge den slags udeareal ved jorden, fordi alle mennesker ikke kan bo til at have en have til, og det er heller ikke alle, der har lyst til at bo på denne måde.

Det fandt man hurtigt en løsning til, da man så begyndte at bygge opad i flere etager, så man kunne stable mennesker ovenpå hinanden, hvor de fik deres egen bolig i form af en lejlighed.

Men de skulle da heller ikke snydes for at have deres eget sted, som de kunne gå ud på, også selvom de måtte undvære et naturligt græsområde.

Man kunne for eksempel bygge en balkon eller en altan, og nogle gange er der så plads til en gigantisk balkon, mens man andre gange måtte nøjes med en fransk altan, hvor man næsten kun lige kunne stikke hovedet ud af.

Men det er trods alt bedre end ingenting.

Find inspiration til den slags her: https://www.røn-petersen.dk/vi-tilbyder/altaner