Hvad taler for at komme på et misbrugscenter?

06 April 2021
Cecilie Mortensen

editorial

Der er ikke nogen tvivl om, at et misbrug kan være utrolig indgribende i hverdagen for den, som har det. Uanset hvilket misbrug der er tale om, så kan det være svært at få kontrollen over misbruget og trangen til at indtage det, man er afhængig af. 

Hvis du står i en lignende situation og med et misbrug, du gerne vil bryde med, så kan det være en god idé at kontakte et misbrugscenter. Her kan du nemlig få lige den hjælp, du har brug for. 

Fordelene ved at komme på et misbrugscenter 

Uanset om du måtte være afhængig af alkohol, stoffer, medicin, pengespil eller lignende, så kan et misbrugscenter give dig den hjælp, du har brug for. Først og fremmest så har et misbrugscenter tilknyttet personale, som har viden omkring forskellige misbrug. Derudover er de rustet til at kunne sammensætte et behandlingsforløb, som hjælper dig med at bryde med misbruget. 

En anden fordel ved at begynde på et misbrugscenter er, at der er rigtig god støtte at hente. Støtte er i den grad alfa og omega, når et misbrug skal behandles, det vil nemlig kræve en ihærdig indsats, når kroppen skal vænne sig af med at få det, den har været afhængig af. Denne støtte kan du få på et misbrugscenter. 

En tredje fordel ved et misbrugscenter er, at der er mulighed for at få terapi. Det er nemlig mindst lige så vigtigt, at der arbejdes med de psykologiske aspekter af et misbrug. Tit og ofte så er misbrug en måde at håndtere oplevelser, følelser, udfordringer eller lignende, som er svære at forholde sig til. Derfor kan det også kræve, at man lærer nye strategier til, hvordan det der er svært kan håndteres. 

En fjerde fordel ved et misbrugscenter er, at du kan komme i rolige omgivelser, mens du får den nødvendige hjælp. Du skal derfor ikke forholde dig til de forskellige distraktioner, der ellers ville være, når du befinder dig derhjemme.