Hvordan kan du gøre dit hjem mere miljøvenligt?

20 November 2021
Steffen Petersen

editorial

Hvis du er bekymret for miljøet og dit CO2-fodaftryk, kan du overveje at skifte fra traditionelle energikilder til grønne energikilder. I denne artikel vil vi undersøge en af de mange forskellige typer grøn energi, der findes. Men først vil vi fastlægge, hvad grøn energi er og hvorfor det er så vigtigt.

 

image

 

Hvad er grøn energi?

Grøn energi er en betegnelse for elektricitet, der produceres fra vedvarende ressourcer som f.eks. solenergi, vindkraft, vandkraft eller geotermisk varme. Mange lande har brugt grøn energi i de seneste år på grund af de lavere omkostninger og den mindre forurening. Den største fordel ved at skifte over til grøn energi er, at du sparer penge på dine månedlige regninger, da vind- og solenergi er gratis ressourcer. Det koster selvfølgelig penge at implementere dem i dit hjem, men derefter er de udelukkende fordelagtige for dig. En anden fordel er selvfølgelig, at du gør noget godt for miljøet, når du dropper fossile brændstoffer som kul, gas eller olie.

Varmepumper og ventilation

Varmepumper er miljøvenlige idet de er energibesparende. De fungerer ved en luft-til-luft metode, hvor varmepumpen udvinder varmen fra luften udenfor, som derefter sendes ind i huset. Varmepumper kan drives af elektricitet fra vindmøller, som er en miljøvenlig energikilde. Mængden af strøm produceret af vindmøller kan variere, men de er generelt i stand til at producere nok varme, når der er behov for det i vintermånederne, hvor behovet for opvarmning er meget større end om sommeren. Du ender altså også med at spare penge på dine regninger, hvis du skifter til en varmepumpe.

Du kan også vælge at have en ventilator, der hjælper med at udskifte luften i dit hus. Det skaber et sundt indeklima og er smart i de kolde måneder, hvor du ikke ønsker at lade vinduerne stå åbent for længe. Uanset om du har en eller begge af disse to forslag, skal du huske at de skal rengøres og renoveres engang imellem. Du kan ofte få lavet en serviceaftale med forhandleren og ellers kan du søge på ‘renovering af ventilation‘ og læse mere om dine muligheder.