Kom ud af dit misbrug med en professionel alkoholbehandling

05 December 2019
Astrid Pedersen
Kom ud af dit misbrug med en professionel alkoholbehandling

I Danmark alene skønnes over en halv million mennesker at have et problematisk forhold til alkohol – for ikke at sige et decideret overforbrug. Et overforbrug af alkohol er karakteriseret derved, at det overstiger sundhedsstyrelsens anbefaling om antal af genstande per uge, hvilket på nuværende tidspunkt er syv for kvindernes vedkommende og fjorten for mændenes.

Drikker man mere end dette kvantum, er der ikke langt fra et overforbrug til et decideret misbrug af alkohol. Og er man først blevet afhængig af det farlige stof i en sådan grad, at man har vanskeligt ved at leve foruden, kan det være nødvendigt med professionel hjælp til afvænning.

Hvorfor bliver man alkoholiker?

Der er intet entydigt svar på spørgsmålet om hvorfor nogle mennesker udvikler afhængighed og andre ikke gør. Dette gælder såvel for alkohol som for andre afhængigheds skabende substanser som for eksempel hårde stoffer (heroin, kokain eller amfetamin) eller receptpligtig medicin.

Meget tyder på, at bestemte genetiske dispositioner spiller en rolle sammen med faktorer som opvækst og omgivende miljø. Et faktum er blot, at alkoholisme findes i alle samfundslag. Alle uanset social status, uddannelse eller økonomisk formåen kan risikere at blive ramt af et afhængigheds baseret misbrug, og alle kan få brug for hjælp til at komme ud af det igen.

Der er således ingen skam forbundet med at bede om hjælp, hvis du føler, at dit forbrug af alkohol har taget overhånd. Og denne hjælp vil du altid kunne få på et professionelt misbrugscenter.

Vælg Behandlingscenter Stien, når du skal i alkoholbehandling

Et sådant misbrugscenter er Behandlingscenter Stien. På Behandlingscenter Stien kan du som alkoholiker blive tilbudt såvel afgiftning og afrusning som et intensivt fem ugers behandlings forløb, som på effektiv vis kan sætte dig i stand til at genopbygge din tilværelse uden alkohol og afhængighed. Du kan læse mere om alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk