Lad en dygtig boligadvokat hjælpe dig med køb af bolig

28 May 2020
Astrid Pedersen

editorial

Står du for at skulle sætte din underskrift på købsaftalen vedrørende din drømmebolig? Så bør du først og fremmest sikre dig at denne aftale er forsynet med det der kaldes et advokat forbehold. På den måde er boligen reserveret til dig i fjorten dag. Og i løbet af disse fjorten dage bør du hyre en boligadvokat til at gennemlæse al relevant dokumentation vedrørende huset eller lejligheden.

Hvorfor kaste penge efter en boligadvokat?

Måske tænker du, at det er overkill med en boligadvokat i forbindelse med køb af hus eller lejlighed. For det første ser boligen jo ganske fin og tilforladelig ud, og for det andet har den flinke ejendomsmægler jo vist den frem og stillet alt relevant materiale til rådighed.

Men her bør du tage det faktum i betragtning, at en ejendomsmægler ikke er en mægler i ordets egentlige forstand. En ejendomsmægler er aldrig uvildig – han eller hun er betalt af sælger for at sælge boligen så hurtigt og til så høj en pris sim overhovedet muligt. Det er på den måde at en ejendomsmægler tjener sine penge. Dette betyder, at en ejendomsmægler muligvis ikke vil fortælle dig hele sandheden omkring boligens forhold.

En ejendomsmægler er ikke forpligtet til at oplyse omkring mangelfuld drift af ejendommen i hvilken lejligheden er placeret, eller omkring lokalplaner for området omkring det hus du drømmer om at købe. Dette betyder, at der kan skjule sig forhold i diverse dokumentation som vil kunne få indflydelse på boligens fremtidige værdi – og dermed på din økonomi. Sådanne forhold kan naturligt nok påvirke din beslutning om køb af boligen. Og en dygtig boligadvokat kan hjælpe dig med at afdække netop sådanne forhold.

Hvor kan jeg finde en kompetent og erfaren boligadvokat?

Leder du således efter en billig boligadvokat, som kan hjælpe dig gennem boligkøbet, kan du finde ham eller hende på eboligadvokat.dk