Lad et misbrugscenter hjælpe dig ud af din afhængighed

04 July 2021
Astrid Pedersen

editorial

Er du bekymret for dit forbrug af alkohol, receptpligtig medicin eller andre substanser? Så bør du søge professionel hjælp til at undgå afhængighed, eventuelt gennem et misbrugscenter.

Hvad kan et misbrugscenter hjælpe med?

På et professionelt misbrugscenter vil du kunne få hjælp til at komme ud af et afhængigheds betinget misbrug.

Uanset hvad der er objekt for dit misbrug og for din afhængighed vil du med hjælp fra et behandlingscenter eller misbrugscenter kunne få den rette hjælp fra dygtige og erfarne sundhedspersoner og behandler personale. På et misbrugscenter behandles såvel stofmisbrugere som ludomaner, sex afhængige personer og alkoholikere.

Når du tjekker ind på et misbrugscenter vil du blive mødt uden fordomme. Her er alle lige, og alle har krav på en respektfuld behandling. Uanset om du er misbruger af hårde stoffer eller lider af eksempelvis afhængighed af receptpligtig medicin vil du få en behandling som tager udgangspunkt i dine individuelle dispositioner.

Der er ingen one size fits all løsninger løsninger på et misbrugscenter. Du og de andre beboere på misbrugscenteret vil i fællesskab hjælpe hinanden ud af svære misbrug og afhængigheder. Og med opfølgende møder efter endt behandling vil det blive langt nemmere at undgå at falde i igen.

Få hjælp til hele familien på et misbrugscenter

Hvis det skønnes nødvendigt vil resten af din livsverden – for eksempel din familie – også indgå som en aktiv del af din behandling. Din kæreste eller ægtefælle og jeres fælles børn vil på et misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien kunne deltage i sideløbende behandlings forløb.

Et familie forløb skal ruste familien til atter at kunne fungere som fundament for det nye liv du skal til at bygge op. Med et familie forløb styrkes familiens sammenhængskraft gennem den svære tid. Og samtidig vil der være større sandsynlighed for at bryde den onde cirkel.

Kontakt Behandlingscenter Stien på https://behandlingscenter-stien.dk for yderligere information.