Mangler dit hus charme?

26 October 2021
Steffen Petersen

Mangler dit hus charme? Du er næppe den eneste, der føler det. Måske havde du egentlig tænkt at renovere huset og tilføje lidt her og der, dengang du købte huset. Du havde faktisk mange idéer til, hvordan huset kunne få den ekstra charme, som du søgte og som du sagtens kunne forestille dig ville passe til huset. Det er længe siden nu og du har formentlig glemt dine idéer igen. Vi vil derfor hjælpe dig på vej og komme med nogle forslag til, hvordan du kan tilføre dit hus den ekstra charme. 

 

 

1. Udskift de ødelagte vinduer 

Der er mange områder, om du kan ændre på, når du ønsker at tilføre noget ekstra charme til dit hus. Vores yndlingsområde er dog vinduerne. Det kan være, at du er heldig og dine vinduer allerede trænger til at blive skiftet ud. Træet er ved at være gammelt eller måske er isoleringen ikke længere solid. Årsagerne og skaderne kan være mange – og måske er der slet ikke nogle – men vi vil alligevel foreslå dig at udskifte dine gamle vinduer og i stedet få bondehusvinduer. Der er ikke noget mere charmerende end bondehusvinduer og de små firkanter, som deler vinduet i flere firkanter. Hvis du ikke ved, hvad et bondehusvindue er, så frygt ikke navnet. Det er ikke et gammelt vindue fra en bondegård. Det er et nyt vindue, hvor stilen blot er inspireret herfra og derfor tilfører dit hus en charme, som nyere vinduer ikke kan. 

 

2. Detaljer, detaljer, detaljer 

Der er selvfølgelig også mange andre måder, hvorpå du kan skabe noget charme. Hvis vi vælger at blive udenfor, så kan du tage et kig på din have. Det er ikke alle, der har grønne fingre og vi vil derfor heller ikke foreslå en alt for krævende proces. Men med nogle nye planter i forskellige farver, en masse smukke krukker og måske et lille oliventræ, så kan du gøre meget. Det kræver sjældent særlig meget og du kan med få elementer skabe en helt anden stemning.