Mundbind 3 lags – den optimale beskyttelse mod smitte

25 juni 2020
Astrid Pedersen

Er du ramt af influenza, en bakterie infektion i luftvejene eller en forkølelse, er det bedst at blive hjemme indtil sygdommen er drevet over. Faktisk bør du, af hensyn til din omverden, holde sig inden døre så lang tid som en uge efter at du er feberfri. Du kan nemlig sagtens sprede smitte selv om du ikke længere føler dig syg.

Det er dog langt fra realistisk at forvente at man skal kunne holder sig længe i så lang tid. De færreste mennesker har madvarer nok i huset til at kunne undgå at handle i flere uger. Du kan således være nødt til at gå på indkøb, besøge din læge, eller tage på apoteket for at hente medicin, selv om du stadig hoster eller nyser. Og i så tilfælde bør du gøre dit yderste for at beskytte dine medmennesker mod smitte fra dig.

Benyt tre lags mundbind når du færdes offentligt

Dette kan du gøre på effektiv vis ved at anvende engangs mundbind til personligt brug. Med et engangs mundbind i høj kvalitet forhindres de såkaldte aerosoler, som er mikroskopiske dråber af spyt, at spredes fra dit svælg og fra din næse når du hoster eller nyser. Da forkølelse, influenza og diverse luftvejs infektioner primært smitter ved hjælp af aerosoler, som spredes til andre mennesker, vil mundbind udgøre et effektivt værnemiddel når det handler om at nedbringe smittetrykket i befolkningen.

Hvis alle, som er smittet, sørger for at bære mundbind når de bevæger sig i offentlig transport eller på andre tæt befærdede områder, vil smitten med infektioner kunne nedsættes markant. Dette er til glæde for samfundet som helhed og for de særligt udsatte og svage borgere i særdeleshed. Det er jo ikke alle som kan tage en snue eller en lungebetændelse i stiv arm.

Du kan købe tre lags mundbind online hos Testsmart.dk