Nem og hurtig aftensmad? Prøv koteletter i fad

06 October 2018
Astrid Pedersen
Nem og hurtig aftensmad? Prøv koteletter i fad

Skal aftensmaden være nem og billig, kan det hurtigt komme til at gå ud over kvaliteten, når det gælder såvel nærings indhold som velsmag. Mange mennesker – især småbørns forældre – føler simpelt hen ikke, at de har tid nok til at tilberede et ordentligt aftensmåltid i hverdagen. Og så ender det ofte med take away eller færdigretter, hvilket er synd, når der findes billige alternativer, som er langt sundere. For eksempel koteletter i fad.

Koteletter i fad – billigt, velsmagende, og nemt at tilberede

Ud over det, at koteletter i fad er en utroligt nærende ret, som indeholder såvel proteiner som de rigtige kulhydrater og fibre fra grøntsager, er retten også særdeles billig og nem at fremstille. Du får rigtig meget næring og velsmag for pengene, når du vælger at lave koteletter i fad til aftensmad – og det tager nærmest ingen tid at tilberede den velsmagende middagsret fra bunden af.

Når du skal købe ind til koteletter i fad, behøver du faktisk kun at besøge et standard supermarked. Der indgår ingen særlige eller specielle ingredienser i koteletter i fad, som gør det nødvendigt at handle i specialbutikker. Du skal faktisk blot bruge koteletter – evt. de ekstra store og saftige skaftkoteletter – koncentreret tomat puré på dåse, grøntsags bouillon (du kan bruge en bouillon terning), olie, løg, champignoner, røde, grønne og gule peberfrugter, fløde, paprika, fløde, paprika og hvedemel. Ingen af disse ingredienser ligger i den dyre ende – og de fleste kan anvendes til andre lækre basis retter.

Når du skal tilberede koteletter i fad, skal du højst afsætte en halv time til selve de indledende øvelser. Resten af tiden står retten bare i ovnen, således at du har tid til at koge kartofler, ris, pasta, eller hvad du vil bruge som tilbehør til aftensmåltidet. Du kan finde den fulde opskrift på koteletter i fad samt flere forslag til variation på dk-kogebogen.dk