Nem og hurtig mad til hele familien med lasagne

19 June 2018
Astrid Pedersen

editorial

Der findes retter, som langt de fleste børn og voksne samstemmigt kan blive enige om er både lækre og velsmagende. Blandt disse retter finder vi den traditionelle, italienske lasagne – en ret, som er populær over det meste af verden, og har opnået status af udødelig klassiker i alverdens køkkener.

Italiensk mad – let at lave

En af grundene til, at lasagne har vundet så stor popularitet, er ganske givet dens smag og konsistens. Men en anden vigtig grund er, at lasagne er blandt de retter, som er nemme og hurtige at tilbrede. Når først kødsovsen er kogt sammen og hældt over lasagnepladerne sammen med Mornay sauce eller Bechamel sauce og ost, kan den hygge sig i ovnen uden at man behøver at røre en finger!

Samtidig behøver man hverken at indkøbe avanceret køkkenudstyr eller andre redskaber for at kokkerere, når der står lasagne på menuen. Til en lasagne skal man blot bruge en helt almindelig gryde, et stort, ildfast fad (eller en bradepande, beklædt med bagepapir) et komfur med kogeplader samt en ovn, som kan gå op til 250 grader. Alt sammen standard udstyr i et almindeligt køkken, i modsætning til pizza, som ideelt set skal have en meget varm ovn eller som minimum en bagesten, en pizza spade og et pizza hjul.

Lasagne er så nemt at have med at gøre, at du trygt kan invitere dine større børn med i køkkenet, når der skal laves aftensmad.

Lasagne er billig og lækker aftensmad

Og på ingrediens listen står udelukkende ingredienser, som kan fås i ethvert supermarked – ingen udflugter til special købmanden nødvendig! Hakket kød, tomat pure eller tomat koncentrat, løg, hvidløg og lasagneplader er hverken vanskelige at skaffe eller nogen synderlig belastning for budgettet.

Hvis du er blevet lidt lun på selv at fremstille en lasagne, kan du finde opskriften på dk-kogebogen.dk