Ølbrygning for garvede brygmestre og nybegyndere

21 April 2021
Astrid Pedersen

editorial

Ølbrygning som hobby er på hastig fremgang her til lands. Danmark har en lang og stolt tradition for brygning af velsmagende øl, og vore store bryghuse er berømt over hele verden for den høje kvalitet af produktet.

Der ud over har markedet gennem de seneste to årtier set en voldsom fremvækst af de såkaldte mikro bryggerier som hvert eneste år sender i tusindvis af nye øltyper og smags varianter ud til den tørstige danske befolkning. Øl entusiaster har en fest i Danmark, for man løber aldrig tør for special øl i mange forskellige spændende udformninger – og de findes såvel på supermarkedernes hylder som i restauranter og på cafeer landet over.

Du kan sågar besøge de små bryggerier og købe øl direkte fra kilden, så at sige. Og med ølbrygning som hobby kan du faktisk selv fremstille de gyldne dråber hjemme i din private bolig.

Hvorfor skal jeg brygge mit eget øl?

Måske synes du det virker dyrt og besværligt selv at brygge øl. Men faktisk vil du formedelst en mindre udgift på ganske få tusind kroner kunne komme rigtig godt i gang med ølbrygning. Det kræver blot en lille investering i en såkaldt Starter Box fra Ølbrygning.dk.

En Starter Box indeholder alt det udstyr du skal bruge for sammen med en All Grain Kit at brygge øl hjemme i dit eget køkken. Med en Starter Box behøver du ikke et stort forkromet bryganlæg – det kan bruges sammen med helt almindelige gryder.

Skulle du siden hen få lyst til at opgradere til et semi professionel bryganlæg kan du også finde disse i et velassorteret udvalg hos Ølbrygning.dk. Med et bryganlæg fra danske Brewster Beacon kan du komme rigtig langt når det handler om fremstilling af lækker øl i større batches til sommerens fester.

Du kan læse mere om ølbrygning, og finde det bedste brygudstyr, på Ølbrygning.dk.