Overkom dit misbrug med den rette behandling

07 April 2021
Cecilie Mortensen

editorial

Der er ingen tvivl om, hvor indgribende et misbrug kan være i et liv. Det at være afhængig kan nemlig være forbundet med en trang, som er rigtig svær at styre. Derfor kan det også kræve ekstra hjælp fra professionelle, når der skal brydes med misbruget. 

Hvis du eller en pårørende sidder fast i et misbrug, så er der god hjælp at hente på et behandlingscenter. Her er der alle gode muligheder for at overkomme misbruget, hvad end det involverer alkohol, stoffer, medicin, pengespil eller lignende.

Derfor skal du række ud til et behandlingscenter

Når du tager kontakt til et behandlingscenter, så kan der være mulighed for hjælp til en række forskellige misbrug. Det er selvfølgelig et stort plus, da det betyder, behandlingsmulighederne er ekstra gode, og at du ikke behøver at kigge i alt for lang tid. 

På et behandlingscenter kan du også forvente, at der er tilknyttet personale, som har viden omkring misbrug, og som kan sammensætte forløb, der kan hjælpe dig videre. Det kan være alt fra sundhedspersonale, som kan hjælpe med afrusning, psykologer som kan tilbyde terapi m.m. Det vil nemlig være nødvendigt at arbejde med flere forskellige aspekter af et misbrug, hvis det skal overkommes. 

Noget der også taler for et behandlingscenter er, at du kan opholde dig på centeret under dit behandlingsforløb. Det kan give dig den nødvendige ro, som skal til for, at du udelukkende kan fokusere på at få det bedre. 

Find et behandlingscenter tæt på dig 

Når du skal finde et behandlingscenter, kan det være en fordel, hvis du finder et relativt tæt på dig. Det kan nemlig gøre det nemmere og mere overskueligt at komme frem, så du kan starte i behandling. Træk eventuelt på dit netværk og få hjælp til at søge efter et center, der er i dit lokalområde.