Overrask din elskede med en halskæde

20 September 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Selvom der nok er flere kvinder der går med halskæder er det et af de smykker, som er populære hos både mænd og kvinder. En halskæde kan have mange former og størrelser alt efter lyst og smag. Det kan være en billig en af plastik, men kan også være en der har kostet en mindre formue. Du kan sagtens have begge dele. Du kan se flere eksempler på halskæder her https://caratdiamanter.dk/smykker/halskaeder.

Diamanter og halskæder

En af de mere populære halskæder har et vedhæng med en diamant. Det kan være en enkel diamant eller det kan være flere. Diamanter er en ædelsten som både kan bruges til fest men også til hverdag. Det ville være ærgerligt at have et smukt smykke, som kun ville kunne bruges få gange.

Samtidig er diamanten den ædelsten der er omgivet af glamour og mystik, som få andre ædelstene kan matche. Der findes smukke kærligheds historier der har udgangspunkt i diamanter. En af de kendteste er den hvor skuespilleren Richard Burton for næsen af et kendt smykkefirma køber den store og sjældne Hope diamant til sin mindst lige så kendte kone, den smukke skuespillerinde Elizabeth Taylor. Richard Burton betalte over 1 mio dollars for diamanten.

Diamanter og andre ædelstene har op igennem tiden også blevet brugt til at flytte store formuer fra et sted i verden til et andet. Ofte i den dybeste hemmelighed og ofte i krigssituationer. 

Helt frem til det 19ende århundrede var diamanter uhyre sjældne og primært forbeholdt kongelige, rige og adellige mennesker. I 1845 fandt man imidlertid store diamant forekomster i det Sydlige Afrika og det har betydet, at i dag er det muligt også for almindelige mennesker at få smykker med diamanter. Det er også i Afrika at den største diamant blev fundet i 1905. Den var på over 3000 carat.