Sådan foretager du en gulvafslibning

22 February 2021
Anne-Mette Hansen

editorial

Ethvert trægulv bliver slidt med tiden. Hvordan det kommer til at se ud med tiden, afhænger naturligvis af, hvor godt man passer på det. Bliver gulvet udsat for meget slid, vil det bære præg af det med årene.

Heldigvis behøver du ikke at skifte gulvet ud, blot fordi det får lidt overfladiske ridser, skrammer og genstridige pletter her og der. Er der tale om et massiv trægulv, kan du vælge at få det slebet, så det bliver pænt at se på igen. 

Sådan sliber du dit gulv

Du kan godt selv vælge at slibe dit gulv. Du behøver ikke betale dig fra det. Mange steder kan du leje en slibemaskine, der er egnet til at kunne bruges på et trægulv. 

Det du skal gøre, er først at sætte dig ind i, hvordan maskinen fungerer. Du skal også have styr på teknikken i at slibe. Det vil sige, at du skal sørge for at slibe i samme retning og undgå at efterlade slibespor på gulvet.

Det sandpapir du sliber med, spiller også en rolle. Først starter du med at slibe med groft sandpapir og til sidst afslutter du med en finslibning af gulvet. 

Efter du har slebet gulvet er det blevet ensartet og pænt igen. Dog er det nødvendigt at behandle gulvets overflade med f.eks. lak, lud eller olie – så overfladen lukkes og bliver mere modstandsdygtig overfor slid.

Læs meget mere om gulvafslibning her – og få tips og tricks til en metode til at slibe gulv. 

Kan du hyre professionelle til gulvafslibningen?

Lyder det lidt for avanceret, og er ikke du ikke helt sikker på, at du kan styre slibemaskinen? Det kan være et godt alternativ at betale dig fra en gulvafslibning. Det er ikke så dyrt som at købe et nyt gulv, og du kan have ro i maven om, at det bliver gjort ordentligt.