Sådan kan du vælge et misbrugscenter

05 February 2021
Cecilie Mortensen

editorial

Hvis du er kommet til en erkendelse af, at du har brug for hjælp til dit misbrug, så venter der god hjælp forude. Det samme kan naturligvis siges, hvis du som pårørende ønsker at finde hjælp til en, som med tiden har udviklet et misbrug. 

Et af de steder du kan kontakte, når du skal finde hjælp, er et misbrugscenter. Der er dog flere ting, du kan kigge efter, før du beslutter dig for, hvem du ønsker at starte ved. 

Sådan kan du vælge et misbrugscenter

Det er alfa og omega, at du vælger et misbrugscenter, som har erfaring med det misbrug, du har. Det kan være alt fra et alkoholmisbrug, stofmisbrug, et medicinmisbrug, sexafhængighed, medieafhængighed, træningsafhængighed, ludomani m.m. Når misbruscentret allerede har behandlingstilbud til dit misbrug, så kan du også forvente, at du får det bedst mulige forløb. Personalet vil nemlig allerede være gearet til at hjælpe dig videre, og de vil have et godt kendskab til, hvad der er “på spil” ved din afhængighed. 

En anden ting du også kan kigge efter er, om du kan indlogeres under din behandling. Dette kan nemlig have meget at sige for, at du kan få ro til at arbejde med dig selv. Det kan nemlig tage tid, og det vil kræve hårdt arbejde, når du skal ende et misbrug – men det vi naturligvis være alt arbejdet værd.

Undersøg mulighederne ved behandlingscenter-stien.dk

For at guide dig godt fra start, kan du begynde din søgning ved behandlingscenter-stien.dk. På hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk kan du både danne dig et overblik over, hvilke misbrug der tilbydes hjælp til, samtidig med at du kan læse om det personale, der er tilknyttet, og hvordan et forløb kan strikkes sammen. Det kan nemlig være rart at vide på forhånd, hvis det kan give dig en smule mere ro omkring at starte op i behandling.