Sådan laver du et budget

29 October 2021
Steffen Petersen

editorial

Hvis du skal i gang med at renovere større dele af dit hjem, så kan det være en god idé at få lagt et budget. Med et budget har du et fuldt overblik over, hvor mange penge du har at gøre med til at få hyret de rette personer til de forskellige opgaver, og til når du skal ud og købe de forskellige ting. Læs med i dette indlæg, hvor vi har hjulpet dig med nogle tips til, hvordan du lægger et budget. 

 

 

1. Undersøg først på Google

Du kan som det første undersøge, hvilke firmaer du skal finde til dine renoveringsprojekter. Det kan du gøre med hjælp fra Google. Her kan du også finde prisen på deres ydelser. Det kan hjælpe dig med at få en idé om, hvad prisen nogenlunde lægger på blandt de forskellige firmaer. Hvis du leder efter et gulvfirma, der kan tilbyde gode priser, så kan du præcisere din søgning ved at skrive f.eks. “gulvafslibning priser” i søgefeltet. Her vil du efterfølgende kunne se hvilke muligheder, der er for dig

2. Vurder, hvor meget tid der vil blive brugt på renoveringen

Hvor mange timers arbejde om dagen kræver dine forskellige renoveringsopgaver? Hvis du planlægger at udføre alt arbejdet selv, vil det koste mindre, end hvis du skal hyre fagfolk. Men husk, at du skal også tage højde for andre omkostninger, f.eks. transport og prisen på de materialer, du skal bruge. Herudover kan det også have betydning for kvaliteten, hvis du selv renoverer. 

3. Skriv det hele på et regneark

For at finde ud af, hvad din renovering virkelig vil koste, kan det være bedst at oprette et regneark. Her kan du lægge alle dine omkostninger sammen og derefter trække de penge fra, som du har sparet ved at lave gør-det-selv-arbejde. Eller det kan være beløb, som du har tjent på at sælge de gamle ting, som du ikke længere har brug for. Du kan bruge regneark som Excel eller Google Sheets til at hjælpe dig med opgaven.