Slib gulvet selv eller find et godt tilbud på gulvafhøvling!

17 February 2021
Anne-Mette Hansen

editorial

Trænger de gamle gulvplanker til at få nyt liv? Du behøver ikke bruge en formue på at skifte dem ud med nyt gulv. Faktisk er de fleste massive trægulve til at redde. Det kræver blot en effektiv og professionel behandling af gulvet.

Hvad vil det sige? Enten kan du selv slibe gulvet eller også kan du betale dig fra at få udført en gulvafhøvling. Læs med i denne guide og find ud af, hvornår du skal vælge afslibning og afhøvling. 

Gulvafslibning – sådan gør du selv

Hvis dit trægulv blot har nogle overfladiske ridser og nogle genstridige pletter, kan du faktisk godt selv redde det. Du kan nemlig leje en slibemaskine, som du kan bruge til at slibe gulvet med.

Det der er vigtigt, når du sliber gulvet, er:

– At have styr på teknikken – slib i samme retning og efterlad ikke slibespor

– At bruge det rigtig sandpapir – først skal du slibe med et mere groft et og til sidst med et fint et.

– At passe på med lakken – når du efterbehandler gulvet overflade for at gøre det mere slidstærkt. Påfør olie eller lak i en ensartet lag på alle gulvbrædder.

Læs meget mere om at slibe gulv her: https://husinspiration.dk/en-metode-til-gulvafslibning-paa-lidt-af-gulvet/

Hyr et professionelt firma til gulvafhøvling

Står det lidt værre til med dit gulv, kan det være nødvendigt at få det afhøvlet. Det vil sige, at der bliver fjernet et tyndt lag af selve træet. Det gør, at du kan komme af med dybe ridser og store skrammer i gulvet. 

De fleste massive trægulve kan afhøvles. Det kommer naturligvis an på, om det har været afhøvlet tidligere. Dét at afhøvle et gulv er en lidt større opgave end at slibe det. Derfor kan det klart anbefales, at du får hjælp til opgaven. Afhøvler du for meget, er gulvet simpelthen ødelagt. Med et professionelt firma hyret til opgaven er du sikker på, at du får et godt resultat.