Slip ud af alkoholismen med en professionel alkoholbehandling

19 November 2018
Astrid Pedersen
Slip ud af alkoholismen med en professionel alkoholbehandling

Dit alkoholmisbrug går ikke kun ud over dig selv. Du er bare blevet for opslugt af din afhængighed til at se, hvor meget det smerter dine nærmeste. Derfor er det vigtigt, at du, i det øjeblik, du endelig erkender, at der er et problem, får professionel hjælp til at løse dette problem. Og dette indebærer ikke kun at blive alkoholen kvit. Det handler i lige så høj grad om at bygge din tilværelse op på ny.

Hvad er alkoholbehandling med Minnesota kuren?

Du kender måske Alcoholics Anonymous – eller Anonyme Alkoholikere, som det hedder i Danmark – fra amerikanske film og serier, som ofte skildrer gruppemøderne og de berømte 12 trin. Minnesota modellen bygger på netop disse tolv trin, som kort sagt handler om selverkendelse, ydmyghed, og bodsgang over for de mennesker, man har såret. Målet med en alkoholbehandling baseret på Minnesota kuren er ikke kun at blive stoffet kvit. Behandlingen retter sig mod selve afhængigheden og dens alt ødelæggende effekter, såvel på den misbrugsramte som på dennes omgivelser – venner, familie, kolleger og andre, som måtte være berørt af misbruget.

Med Minnesota modellen er der fokus på, at den misbrugsramte skal erkende de sorger og bekymringer, han eller hun har påført de mennesker, som burde betyde allermest for vedkommende, og som kan fungere som støtte på vejen ud af misbruget. Hos Behandlingscenter Søby Park varetages 12 trins programmet og den tilhørende gruppeterapi af professionelt uddannede behandlere og mentorer, som alle er tidligere misbrugere, og som selv har gennemgået forløbet. Disse støtte- og omsorgs personer kan trække på egne erfaringer såvel som på deres uddannelse i bestræbelsen på at hjælp de misbrugsramte, som deltager i det fem ugers ophold på behandlingscenter Søby Park.

Ud over Minnesota kuren, tilbyde Behandlingscenter Søby Park individuel behandling efter anerkendte og evidensbaserede terapeutiske metoder. Og de fem uger følges op med et ambulant forløb, for der igennem at sikre, at den misbrugsramte følges godt på vej.